openworld logo

Valentinsdag – Hvad, hvorfor og hvordan om den romantiske dag

hvad er Valentinsdag? Hvis du er i tvivl om hvad, hvor og hvornår om det romantiske amerikanske koncept, som i dag nok er mere kommercielt end ceremonielt, så finder du svaret på dine spørgsmål her. Valentines day er ganske vist kommercielt, dog er tanken faktisk ganske god. Hvem har ikke brug for at udleve romantikken, hvad enten du er på date stadiet, forelsket eller måske bare elsker hinanden i et langvarigt forhold.

Kæresten skal selvfølgelig forkæles, hvor det ikke nødvendigvis behøver være de store overdådige gaver, men hvor de søde ting som ved forhandleren Hellebergs i Danmark, kan være den søde eller romantiske tanke til ham eller hende – Find det her

Hvornår er det valentinsdag?

 • Hvilken dag er det valentinsdag? Dato for den romantiske dag er den 14 februar hvert år. Og selv om nogen faktisk tror det, så er valentinsdag ikke en helligdag. Valentines hvornår?
  • 2020 – fredag 14 februar
  • 2021 – søndag 14 februar
  • 2022 – mandag 14 februar
  • 2023 – tirsdag 14 februar
  • 2024 – onsdag 14. februar
  • 2025 – fredag 14.

   februar

  • 2026 – lørdag 14. februar
  • 2027 – søndag 14.

   februar

   

  Hvor stammer valentines fra?

 • Hvorfor er der valentinsdag? Det er nok et spørgsmål, som de færreste kan det helt rigtige svar på. Hvorfor fejrer vi egentlig denne kærlighedsdag? Den romantiske tradition stammer fra USA, hvor du nok ved, er en kæmpe begivenhed der byder på 200 mio.

  sendte valentinskort blandt bejlere, forelskede og par, hvert år. Selve historien bag valentinsdag er omgivet af mystik, hvilket nok lidt kedeligt skyldes, at historien aldrig er nedskrevet.

  Tingene er nok blevet lidt mudret, mystificeret og fordrejet fra mund til mund metoden på grund af denne manglede nedskrevet historie fortælling. Historien bag oprindelsen af valentines eller hvorfor dagen er forbundet med Sankt Valentin, er adresseret tilbage til år 200.

  Her blev en trodsig præst dræbt af kejseren. Præsten Sankt Valentin af Roms brøde skyldes, at imod kejserens ordre, så viede præsten forelsket par i alt hemmelighed. Ægteskab og forlovelser var blevet forbudt, da kejseren havde problemer med at få soldater til hæren.

  Derfor blev præsten på kejserens ordre, fængslet og dømt til døden som blev eksekveret den 14. februar 269.

  Mens præsten sad i fangekælderen og ventede på sin dødsdom, skrev han et afskedsbrev til fangevogterens datter som han var blevet gode venner med, og her underskrev han brevet ‘din Valentin’.

  Historien blev aldrig skrevet ned, så der er mange tvivl spørgsmål om hvad og hvorfor. Historiebøgerne byder på hele 3 Sankt Valentin’er – Sankt Valentin af Terni, Sankt Valentin af Rätien og så Sankt Valentin af Rom.

  Hvad der er legende, myte og rigtigt, skal være usagt, men den fortalte historie er den der henvises til at være den rigtige historie, og grunden til at man sender kærlighedsbreve den 14.

  februar

  Hvornår kom valentinsdag til Danmark?

  Traditionen blev faktisk prøvet indført i 50’erne, hvor blomsterhandlerne prøvede at få indført traditionen herhjemme.

  Det er dog ikke dengang at den amerikanske kærlighedsdag blev indført, for danskerne afviste det totalt. Det er faktisk først i sen 90’erne at traditionen slog til. Og her, at traditionen med at udveksle gaver og romantik blandt par startede i Danmark

  Hvordan fejrer man valentinsdag?

 • ‘De elskendes helligdag’ kan du fejre på mange forskellige måder, for i bund og grund går det ‘bare’ ud på at vise sin kærlighed. Det kan ske med det søde kærlighedsbrev, blomster, chokolade, det store udvalg ideer til den perfekte valentinsgave og ikke mindst, den romantiske oplevelse sammen med sin udkårne, hvad end det er biografen, middag, naturen, soveværelset eller romantisk ophold

  Hvad laver du på valentines?

  Der er mange ting som i kan lave på valentinsdag, men da dagen ofte ligger udenfor weekend, skal de sjove oplevelser og aktiviteter selvfølgelig passe ind i hverdagen, hvor der måske er børn og andre forpligtigelser. En middag er oplagt og en klassisk ting, helt ligesom oplevelser i kan lave sammen, vil være noget der giver tiden sammen bare jer to.

  Oplevelser kan være mange ting, for det afhænger jo også at temperament, alder og forhold sammen.

  Der er dog muligheder for alle, for hvorfor ikke lave en sjov aktivitet i form af noget kultur, fysisk udfoldelse eller bare afslapning? Salsa prøvetime kunne være sjovt, helt ligesom klatring i den indendørs hal ved København kunne give en sjov og fysisk aktivitet sammen. Wellness sammen kunne være en anden lækker oplevelse der med garanti vil give afslapning til de fleste. Der findes et stort udvalg af romantiske oplevelser til par, og du kan kombinerer oplevelsen med at give ham eller hende oplevelsen som den søde valentinsdag gave. Sammen med et sødt kærlighedsbrev er det en god 3 i 1 gave næsten ligesom et Kinder æg. Du kan selvfølgelig også vælge at fejre kærlighedsdagen hjemme, hvor noget lækkert mad, vin, en film og romantik i luften kunne sparke liv i samværet.

  Da dagen er lagt op til at det er manden og dennes rolle som forfører, der skal gøre noget ud af dagen, så kunne du overveje at bruge de klassiske ting der bliver brugt til at fejre hende på.

  • Blomster: Hvilket kvinde eller pige bliver ikke glad for blomster, og udover mors dag, er valentinsdag vel den bedste dag for blomsterhandlerne.
  • Chokolade: Chokolade er den klassiske søde gave, der nok er det mest brugte på valentinsdag fra bejlerens side.
  • Valentinskort: Skriv et sødt kærlighedsbrev til hende hvor du bruger lidt tid på at beskrive dine følelser for hende. Der hører sig smukke ord til på denne dag.
  • Middag: Middag er endnu en klassisk ting, og med god grund, for man er sammen overfor hinanden uden andre, og samværet er jo netop hele pointen.

   

  Den perfekte gave til din valentin?

 • Hvis du vil have den perfekte valentinsgave til hende(eller ham), der virkelig kan gøre hende varm om hjertet, så er årets mest romantiske gaveide; kærlighedspiller. Det skal straks siges, at det også er en god romantisk gaveide til mænd. En lille krukke til 59 kr. der indeholder en masse ‘piller’ med små sedler, og disse sedler står der søde ord på.

  Du har nemlig brugt tiden på at skrive de søde ord på det meget lille stykke papir, samle pillen og puttet den op i krukken sammen med de andre 100 piller. Hende der skal have kærlighedsgaven, kan så tage en pille på de triste dage, og blive kvikket op af dine søde ord. Det er en super romantisk gave der samtidig er billig, men der er en ulempe. Det tager ret lang tid at udfylde de meget små stykker papir.

  Du kan selvfølgelig også vælge at give noget andet, og hvis det skal være mere vovet, kan du give en af de frække gaver til hende eller ham

 • Læs også...

  Vi har fundet de her gode indlæg frem til dig:

  Penisringe

  Penisringe

  Velkommen til Openworld.dk. Her på siden er vi vilde med Penisringe, og derfor vil vi gerne hjælpe dig til at finde den helt rigtige Penisring.

  Læs nu »
  stewardesse kostume

  stewardesse kostume

  Vi har åbnet Openworld.dk for at hjælpe dig med at finde det helt rigtige Stewardesse kostume. Frem for selv at skulle finde priserne på forskellige

  Læs nu »