openworld logo

Valentinsdag – Hvad, hvorfor og hvordan om den romantiske dag

hvad er Valentinsdag? Hvis du er i tvivl om hvad, hvor og hvornår om det romantiske amerikanske koncept, som i dag nok er mere kommercielt end ceremonielt, så finder du svaret på dine spørgsmål her. Valentines day er ganske vist kommercielt, dog er tanken faktisk ganske god. Hvem har ikke brug for at udleve romantikken, hvad enten du er på date stadiet, forelsket eller måske bare elsker hinanden i et langvarigt forhold.

Kæresten skal selvfølgelig forkæles, hvor det ikke nødvendigvis behøver være de store overdådige gaver, men hvor de søde ting som ved forhandleren Hellebergs i Danmark, kan være den søde eller romantiske tanke til ham eller hende – Find det her

Hvornår er det valentinsdag?

 • Hvilken dag er det valentinsdag? Dato for den romantiske dag er den 14 februar hvert år. Og selv om nogen faktisk tror det, så er valentinsdag ikke en helligdag. Valentines hvornår?
  • 2020 – fredag 14 februar
  • 2021 – søndag 14 februar
  • 2022 – mandag 14 februar
  • 2023 – tirsdag 14 februar
  • 2024 – onsdag 14. februar
  • 2025 – fredag 14.

   februar

  • 2026 – lørdag 14. februar
  • 2027 – søndag 14.

   februar

   

  Hvor stammer valentines fra?

 • Hvorfor er der valentinsdag? Det er nok et spørgsmål, som de færreste kan det helt rigtige svar på. Hvorfor fejrer vi egentlig denne kærlighedsdag? Den romantiske tradition stammer fra USA, hvor du nok ved, er en kæmpe begivenhed der byder på 200 mio.

  sendte valentinskort blandt bejlere, forelskede og par, hvert år. Selve historien bag valentinsdag er omgivet af mystik, hvilket nok lidt kedeligt skyldes, at historien aldrig er nedskrevet.

  Tingene er nok blevet lidt mudret, mystificeret og fordrejet fra mund til mund metoden på grund af denne manglede nedskrevet historie fortælling. Historien bag oprindelsen af valentines eller hvorfor dagen er forbundet med Sankt Valentin, er adresseret tilbage til år 200.

  Her blev en trodsig præst dræbt af kejseren. Præsten Sankt Valentin af Roms brøde skyldes, at imod kejserens ordre, så viede præsten forelsket par i alt hemmelighed. Ægteskab og forlovelser var blevet forbudt, da kejseren havde problemer med at få soldater til hæren.

  Derfor blev præsten på kejserens ordre, fængslet og dømt til døden som blev eksekveret den 14. februar 269.

  Mens præsten sad i fangekælderen og ventede på sin dødsdom, skrev han et afskedsbrev til fangevogterens datter som han var blevet gode venner med, og her underskrev han brevet ‘din Valentin’.

  Historien blev aldrig skrevet ned, så der er mange tvivl spørgsmål om hvad og hvorfor. Historiebøgerne byder på hele 3 Sankt Valentin’er – Sankt Valentin af Terni, Sankt Valentin af Rätien og så Sankt Valentin af Rom.

  Hvad der er legende, myte og rigtigt, skal være usagt, men den fortalte historie er den der henvises til at være den rigtige historie, og grunden til at man sender kærlighedsbreve den 14.

  februar

  Hvornår kom valentinsdag til Danmark?

  Traditionen blev faktisk prøvet indført i 50’erne, hvor blomsterhandlerne prøvede at få indført traditionen herhjemme.

  Det er dog ikke dengang at den amerikanske kærlighedsdag blev indført, for danskerne afviste det totalt. Det er faktisk først i sen 90’erne at traditionen slog til. Og her, at traditionen med at udveksle gaver og romantik blandt par startede i Danmark

  Hvordan fejrer man valentinsdag?

 • ‘De elskendes helligdag’ kan du fejre på mange forskellige måder, for i bund og grund går det ‘bare’ ud på at vise sin kærlighed. Det kan ske med det søde kærlighedsbrev, blomster, chokolade, det store udvalg ideer til den perfekte valentinsgave og ikke mindst, den romantiske oplevelse sammen med sin udkårne, hvad end det er biografen, middag, naturen, soveværelset eller romantisk ophold

  Hvad laver du på valentines?

  Der er mange ting som i kan lave på valentinsdag, men da dagen ofte ligger udenfor weekend, skal de sjove oplevelser og aktiviteter selvfølgelig passe ind i hverdagen, hvor der måske er børn og andre forpligtigelser. En middag er oplagt og en klassisk ting, helt ligesom oplevelser i kan lave sammen, vil være noget der giver tiden sammen bare jer to.

  Oplevelser kan være mange ting, for det afhænger jo også at temperament, alder og forhold sammen.

  Der er dog muligheder for alle, for hvorfor ikke lave en sjov aktivitet i form af noget kultur, fysisk udfoldelse eller bare afslapning? Salsa prøvetime kunne være sjovt, helt ligesom klatring i den indendørs hal ved København kunne give en sjov og fysisk aktivitet sammen. Wellness sammen kunne være en anden lækker oplevelse der med garanti vil give afslapning til de fleste. Der findes et stort udvalg af romantiske oplevelser til par, og du kan kombinerer oplevelsen med at give ham eller hende oplevelsen som den søde valentinsdag gave. Sammen med et sødt kærlighedsbrev er det en god 3 i 1 gave næsten ligesom et Kinder æg. Du kan selvfølgelig også vælge at fejre kærlighedsdagen hjemme, hvor noget lækkert mad, vin, en film og romantik i luften kunne sparke liv i samværet.

  Da dagen er lagt op til at det er manden og dennes rolle som forfører, der skal gøre noget ud af dagen, så kunne du overveje at bruge de klassiske ting der bliver brugt til at fejre hende på.

  • Blomster: Hvilket kvinde eller pige bliver ikke glad for blomster, og udover mors dag, er valentinsdag vel den bedste dag for blomsterhandlerne.
  • Chokolade: Chokolade er den klassiske søde gave, der nok er det mest brugte på valentinsdag fra bejlerens side.
  • Valentinskort: Skriv et sødt kærlighedsbrev til hende hvor du bruger lidt tid på at beskrive dine følelser for hende. Der hører sig smukke ord til på denne dag.
  • Middag: Middag er endnu en klassisk ting, og med god grund, for man er sammen overfor hinanden uden andre, og samværet er jo netop hele pointen.

   

  Den perfekte gave til din valentin?

 • Hvis du vil have den perfekte valentinsgave til hende(eller ham), der virkelig kan gøre hende varm om hjertet, så er årets mest romantiske gaveide; kærlighedspiller. Det skal straks siges, at det også er en god romantisk gaveide til mænd. En lille krukke til 59 kr. der indeholder en masse ‘piller’ med små sedler, og disse sedler står der søde ord på.

  Du har nemlig brugt tiden på at skrive de søde ord på det meget lille stykke papir, samle pillen og puttet den op i krukken sammen med de andre 100 piller. Hende der skal have kærlighedsgaven, kan så tage en pille på de triste dage, og blive kvikket op af dine søde ord. Det er en super romantisk gave der samtidig er billig, men der er en ulempe. Det tager ret lang tid at udfylde de meget små stykker papir.

  Du kan selvfølgelig også vælge at give noget andet, og hvis det skal være mere vovet, kan du give en af de frække gaver til hende eller ham

 • Læs også...

  Vi har fundet de her gode indlæg frem til dig:

  Den seksuelle nydelse bliver bedre med glidecreme

  Den seksuelle nydelse bliver bedre med glidecreme

  Den seksuelle nydelse bliver bedre med glidecreme, og nyde sex er hvad det drejer sig om. Derfor anbefaler vi her på Romantik Guiden helt klart, at du altid har glidecreme med i sexlegen, og især hvis du bruger sexlegetøj eller søger de gode tips til at gå hele vejen med analsex Hvorfor den seksuelle nydelse

  Læs nu »
  Strømpeholdere

  Strømpeholdere

  Hvis du leder efter Strømpeholderer behøver du ikke lede længere. Openworld.dk er nemlig grundlagt for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere undersøge forskellige shops, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Strømpeholdere er ikke kun noget man ser i de retrospektive modemagasiner, gamle

  Læs nu »
  Sinful fjernbetjent vibrator æg

  Sinful fjernbetjent vibrator æg

  Velkommen til – vores mission her på Openworld.dk er at gøre dit køb så gnidningsfrit som muligt. Derfor har vi samlet Sinful fjernbetjent vibrator æg fra en lang række af de billigste danske shops, og præsenterer dem til dig i et samlet overblik – så slipper du for selv at skulle kigge på hver enkelt

  Læs nu »
  9 bøger om dating der kan hjælpe & underholde dig

  9 bøger om dating der kan hjælpe & underholde dig

  Du finder rigtig mange film og bøger om dating, kærlighed og parforhold. Hvor film er fiktion, kan bøger ofte give dig de rigtige værktøjer eller svar på hvad, hvordan og hvorfor omkring det at date og søge jagten på kærligheden. Vi har fundet et udvalg af forskellige populære eller nye dating bøger. Disse kan være

  Læs nu »
  Senior.dk anmeldelse af den populære dating portal fra 50+ år

  Senior.dk anmeldelse af den populære dating portal fra 50+ år

  Brug denne Senior.dk anmeldelse til at vurderer om du skal oprette en datingprofil på portalen eller ej. Datingportalen tilbyder dig en dating side tiltænkt til dig  på 50+ år, hvor rammerne kan ende med gode venskaber eller som dating sider ofte er beregnet til, at finde kærligheden. [alert-note] Specifikationer for Senior.dk portalen: Målrettet mod +50

  Læs nu »
  Gode romantiske julefilm til at skabe den rette julestemning

  Gode romantiske julefilm til at skabe den rette julestemning

  Hvis du leder efter romantiske julefilm til at skabe den gode julehygge mellem indkøb af julegave til kæresten, julemarkeder, gløgg og alt det andet, har vi her fundet frem til nogle af de populære amerikanske romantiske julefilm. De bedste julefim er, hvad der skaber den gode julestemning. Og en kold december aften med stearinlys og

  Læs nu »
  Genfind lysten til at være lækker for hinanden

  Genfind lysten til at være lækker for hinanden

  Genfind lysten til at være lækker for hinanden? Det er det indre, der tæller, når to mennesker forelsker sig og bliver et par. Alligevel synes de fleste, at det ydre ikke er helt uden betydning. Når et forhold har holdt længe, sker det for mange par, at de sjældnere klæder sig pænt på for hinanden.

  Læs nu »
  Brystklemmer

  Brystklemmer

  Som du kan se nedenfor er der mange Brystklemmer at vælge imellem, og at finde den helt rigtige er ikke sådan lige til. Derfor har vi startet Openworld.dk, for at hjælpe dig med at lave det rigtige køb. God fornøjelse, og vi håber du bliver glad for siden. Både mænd og kvinder har mange erogene

  Læs nu »