openworld logo

Romantisk weekendophold i Nordtyskland – 10 hyggelige (fede) steder

Et romantisk weekendophold i Nordtyskland med kæresten kan være det oplagte afbræk i hverdagen. Det giver afslapning i en måske travl hverdag og kan være med til at sparke en ny eller endnu mere gnist i forholdet.

En pause fra hverdagen i form af et weekendophold/miniferie er bedst, hvis rejsetiden er minimal.

Og her ligger Nordtyskland perfekt for os danskere.

Du finder nemlig alt hvad hjertet begærer i vores store naboland. Tyskland byder på Wellness i Flensburg eller Harzen, Flotte slotte overalt fra øst til vest, eller den hyggelige romantiske storbyferie i Hamburg, Berlin eller Munchen i syd. Vi har fundet lidt inspiration til forskellige steder og byer, der kan være det helt rigtige romantiske ophold for to, hvor i kan slappe helt af og nyde hinanden

Weekend i Flensborg

 • Flensborg er et undervurderet sted for den hyggelig weekend med kæresten. Du finder nemlig mange lækre steder, hvor Strandhotel Glückburg er et lækker romantisk sted i smukke og fredfyldte omgivelser.

  Strandhotellet ligger lige uden til den rolige og smukke Flensborg fjord. Du finder også andre lækre overnatningssteder lige til vandet i Glückburg der er et område, hvor du finder rolige og smukke natur omgivelser. Det er ikke de billige hoteller der ligger her, men omgivelserne er i top til romantiske oplevelser. Du kan selvfølgelig finde billigere hoteller inde i byen, eller lige på grænsen hvor f.eks.

  det dejlige Best Western Hotel des Nordens med Fleggaard i stueetagen, kan være det romantiske getaway.

  Du kan overraske kæresten med et gavekort til ophold

  Friedrichstadt

 • Hvis du vil besøge vestkyst området i Slesvig-Holsten, kan den lille romantiske hollænderby Friedrichstadt, måske være et besøg værd i en weekend med kæresten. En meget lille og rolig by hvor der løber idylliske kanaler gennem byen. Byen blev grundlagt i 1621 af en flok ret religiøse hollændere som sammen med hertug Friedrich, ønskede at skabe et nyt Amsterdam. Projektet døde dog ret hurtigt, så nu ligger der en meget lille hollandsk inspireret by med kirken og kanalerne på det flade landskab. At byen er lidt sjov og unik, har gjort byen fokuseret til at tiltrække turister, så du selvfølgelig finder gode spisesteder og butikker. Med en lille køretur kan i besøge fiskerbyen Tönning der ligger ved mundingen af Ejderen, og nyde havepromenaden med liv, udsigt og de kulinariske oplevelser på cafeerne eller restauranterne. Husum som ligger lige nord for Friedrichstadt er et anden sted i kan køre op og besøge. Her findes der en del kultur med gallerier der kan være værd at besøge sammen. Området er et besøg værd hvis du ønsker fred og ro, hvor du og din kæreste kan gå lidt i jeres egen verden uden for meget ræs omkring en.

  Holsteinische Schweiz

 • Hvis du ønsker fred og ro i skøn natur, så finder du smukke søer og natur ved det skønne naturområde mellem Kiel og Lübeck i Slesvig-Holsten.

  Her kan du overveje ophold i den dejlige by Plön med 13000 indbyggere, hvor slottet Plönner Schloss troner over byen og søerne. En hyggelig by med sine små butikker og spisesteder, der ligger i kort køreafstand fra Danmark. Du kan opleve det smukke slot, eller udnytte naturen og søerne til vandsport, cykling eller vandre.

  Helt ligesom det er en god base til at opleve de mange gode oplevelser der ligger rundt om. I kan f.eks.

  køre til Lübeck, der ligger 40 km.

  væk og helt sikkert er et besøg værd

  Lübeck

 • Hvis du ikke har været i Lübeck før, f.eks. på det store berømte julemarked, så er det oplagt at besøge kongen blandt hansestæderne. Byen med sine mere end 1000 fredede bygninger er på Unescos verdenskulturarvsliste, giver dig en by med bygninger, haver og gader i en stor skøn blanding af forskellige stilarter. Du finder alle muligheder for at skabe en romantisk og afslappet weekend med konen eller manden. Du kan bruge lang tid på at shoppe på Breite Straße, se de kendte modehuse, Karstadt indkøbstemplet eller selvfølgelig marcipanens vugge Cafe Biederegger. Lübeck er hurtigt og nemt at komme til via Flensborg eller Rødby-Puttgarten, og et dejlig opholdssted hvor i kan overnatte og ellers besøge nogle af de hyggelige oplevelser eller andre aktiviteter der ligger i området.

  Ammerland

 • Et anderledes sted som de færreste besøger i Nordtyskland er Ammerland området. Det ligger i Nordvesttyskland, som er lidt længere at køre da det ligger 350 km. fra Kruså, nemlig ved Bremen og Oldenburg. Et smukt og landligt landskab ved søen Bad Zwischennaher Meer, hvor i kan slappe med at bade, nyde naturen eller gå på opdagelse i de mange rhododendronparker der ligger i denne del af Tyskland med sit marshland.

  Heiligenhafen

 • Langs hele Østersøkysten kan du finde mange romantiske badebyer med deres helt egen særpræg og dejlig natur. Lige ved Rødby-Putgarten på Fehmarn finder du det populære Heiligenhafen med camping, hoteller, smuk promenade og stranden. Området er et yndet feriested for både par og børnefamilier, hvor det store Weissenhauser Strand byder på strand, badeland og underholdning for børnefamilien. Hvis du tager kysten nordpå mod Kiel, som tager 30 minutter, finder du små søde steder ud til vandet hvor i kan tilbringe en nat eller to, som kan kombineres med et besøg i det smukke Kiel.

  Weekendophold Lüneburger Heide

 • Hvis du vil inviterer konen eller manden med til et naturskønt område i det nordtyske, kan det store hedeområde Lüneburger Heide i delstaten Niedersachsen 40 km.

  syd for Hamborg, være sagen. Hvis i elsker natur og det fredfyldte, så er de violette hedestrækninger som set fra Wilseder og Weitzer Berg, absolut et sted der skal opleves.

  Du finder selvfølgelig også andet natur med de mange skove, sprudlende kilder, moser, hede, floder og ådale. Et lækkert og flot naturområde til et kærestepar der bare vil nyde hinanden i fulde drag.

  Hele området har også andre ting at byde på udover naturparkerne Südheide og Lüneburger Heide.

  F.eks.

  kan du besøge forlystelsesparken Heidepark Soltau hvis i skal have action og sjov, der kan være oplagt til børnefamilier

  Harzen

 • Harzen har også den skønne natur at byde på. Og selv om det nok ikke er Nordtyskland, så er det trods alt ikke så langt væk fra den danske grænse. Du finder nemlig det smukkeste natur med de store skove, bakker og søer, hvor i kan lave et fysisk weekendophold med f.eks. cykling. Mountainbike weekendophold i Harzen er blevet super populært, for du finder udfordrende terræn, som du ikke lige finder i Danmark. Du finder stort set alt indenfor romantisk idyl både med byer, natur og wellness hvis i er til dette.

  Weekendophold i Hamborg

 • Hvis i gerne vil opleve storby i Nordtyskland, så er Hamborg med sine 5 millioner indbyggere i hele kommunen, det oplagte sted at slappe af i weekenden. Du finder nemlig alt hvad hjertet begærer i denne by. Bundesliga fodbold med HSV(som regel) eller den lille kultklub St.

  Pauli fra bydelen af samme navn.

  Det berømte Reeperbahn der er så meget mere end en lukket gade fuld af letpåklædte damer i vinduer(og stående på de omkringliggende hjørner), for i dette kvarter finder du både den tjekket bøssebar, stripbarer, den store bar med tyroler stemning, diskotekerne, den lille lumre knejpe, fodboldstedet eller den meget dyre cafe. Hele området emmer af liv og er absolut et sted at tage en spadseretur med kæresten og bare suge indtryk til sig. Hvis i gerne vil forkæles med noget gourmet, så er den store by absolut også leveringsdygtig indenfor dette. Du finder rigtig mange lækre drikke og spisesteder, hvor prisen ikke ligger på 500 kr.

  pr. myre som Noma, men derimod ganske fornuftige priser med måltider der både forkæler og mætter dig. Kulturen og forlystelser indenfor både det fine og det mere afslappet som f.eks.

  Miniature-Wunderland, tv-tårnet, kanal rundfart, Europas anden største havn og de mange gallerier er noget, der kan fylde hver minut af weekenden, for i Tysklands anden største by finder du stort set alt

  Miniferie i Berlin

 • Helt lige som Hamburg, kan du også finde alt i Tysklands største by og hovedstad.

  Berlin er nok en af de meste interessante storbyer, for her får du den største variation i oplevelser, hvad end det er kulturelle eller kulinariske. Berlin er ret nemt at komme til fra Danmark, hvor rejsetiden i Bil fra Århus ligger på omkring 5 timer og København nok lidt mindre alt afhængig af færgeoverfarten.

  At flyve er væsentlig hurtigere og du kan sikkert finde billetter til fornuftige priser også.

  En utrolig by hvor øst og vest er kædet sammen igen, med alle de forskellige ekstra kulturelle tilbud det giver. De flotte slotte og skove i Potsdam er absolut et besøg værd, hvis i godt kan lide at slappe af i rolige og smukke omgivelser.

  Med tog fra centrum tager det ca. en time, men en ganske afslappet tur der sjældent er fyldt op.

  Du kan også vælge at besøge de populære turistattraktioner som tv-tårnet, det jødiske museum, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor m.m. Alle kan være et besøg værd, men der er dog ofte ret lang ventetid på at komme ind.

  At stå i kø kan være irriterende så disse steder er klart bedst at besøge udenfor normale turisttidspunkter. Hoteller i Berlin som i resten af Tyskland, er både i god standard og ganske fornuftige priser og kommer selvfølgelig både i de skrabet og luksus udgaver

 • Læs også...

  Vi har fundet de her gode indlæg frem til dig:

  5 ferie idéer til det romantiske par

  Der er næppe noget der sætter lige så meget gang i kærligheden som en romantisk rejse. Et par dage langt væk fra hverdagens stress og jag, hvor i sammen kan nyde nye oplevelser og fokuserer jeres energi på hinanden og de oplevelser i får sammen. Vi har fundet på fem idéer til romantiske ferier i

  Læs nu »
  Kyskhedsbælter

  Kyskhedsbælter

  Vi har åbnet Openworld.dk for at hjælpe dig med at finde det helt rigtige Kyskhedsbælte. Frem for selv at skulle surfe rundt på forskellige internetbutikker kan du nu få overblikket samlet ét sted – nemt og overskueligt. God fornøjelse, og tak fordi du benytter vores side Historien bag kyskhedsbælter har deres rødder i renæssancen, hvor

  Læs nu »
  Bundløse trusser

  Bundløse trusser

  Hvis du leder efter Bundløse trusser behøver du ikke lede længere. Openworld.dk er nemlig åbnet for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere finde hver pris på forskellige shops, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Man skal blot kigge 100 år tilbage i

  Læs nu »
  Slikkelapper

  Slikkelapper

  Hvis du leder efter Slikkelapper behøver du ikke lede længere. Openworld.dk er nemlig grundlagt for at hjælpe dig til at gøre det helt rigtige køb. Nu behøver du ikke længere finde produkterne på forskellige butikker, men kan få alle tilbud samlet i ét nemt overblik. Seneste Slikkelap Tilbud Hvis du er landet her leder du

  Læs nu »
  Gode romantiske julefilm til at skabe den rette julestemning

  Gode romantiske julefilm til at skabe den rette julestemning

  Hvis du leder efter romantiske julefilm til at skabe den gode julehygge mellem indkøb af julegave til kæresten, julemarkeder, gløgg og alt det andet, har vi her fundet frem til nogle af de populære amerikanske romantiske julefilm. De bedste julefim er, hvad der skaber den gode julestemning. Og en kold december aften med stearinlys og

  Læs nu »